На языке оригинала:
ганджубас, ганджа, травичка, каннабис, мариухана, драп, план - як тільки не величають у народі наркотична речовина, що виготовляє з конопель. Як відомо, коноплі - це загальноприйнята назва рослини Каннабис (Cannabis). назва, Що Ходить у народі, 'травичка' означає ту ж рослину, тільки застосовуване для кілька специфічних мет
помимо всього іншого коноплі містить похідні 'тетрагидроканнабинола (ТГК), вплив яких на психіку пов`язане з їхньою здатністю зв`язуватися з рецепторами порівняно недавно відкритого нейромедиатора - этиламида арахидоновой кислоти, і настільки незвичайно, що змушує виділити коноплі і її препарати в окремий розділ психоактивных речовин
существует кілька різних видів конопель - від вирощуваних для промислового застосування до специфічних сортів з підвищеним змістом ТГК. Найпоширеніші сорти - Cannabis Sativa ( корисна - панцира.), Cannabis Indica і Cannabis Ruderalis - саме з них робиться марихуана (висушені листи або квіти травички) і гашиш (найбільш смолисті частини рослини, спресованные в блоки). Саме марихуана й гашиш уважаються 'легенями або ж 'м`якими наркотиками. До речі, багато наркологів уважають поняття 'легкі наркотики міфом, придуманим наркомафиози.
на самій справі, 'легкість наркотиків є предметом дискусій уже протягом довгого часу.
заслуженный лікар України Олександр Павлович: 'Легенів наркотиків не буває, як не буває легкої отрути. Легкий наркотик - це перший етап до важких наркотиків. Я знаю десятки пацієнтів, які починали з легкого наркотику - конопель, а зараз вони перебувають у психіатричних стаціонарах. Так що авторитетно заявляю: немає легенів наркотиків. Я хочу сказати, що в організмі під дією наркотиків утвориться речовина - тетрагидрохинолин. Він нікуди з мозку не виводиться. Він просто буде терпляче чекати до кінця життя. У моїй практиці був пацієнт, що після найтяжкого стресу звернувся до наркотиків через сорок років після успішного лікування'.
|